Logo Evers staalconstructies

NieuwsAfscheid van de Promat boorbank

Hillegom, 09-07-2018.
 
Na ruim 40 jaar trouwe dienst nemen we afscheid van onze één spillige boorbank van Promat. 
 
Toendertijd was deze machine een noviteit, aanschafprijs Hf. 178.000,-- (guldens). Diverse piloten hebben deze machine mogen bedienen, echter met de komst van de boorzaagstraat werd de Promat al minder vaak gebruikt. 
 
Met de komst van een nieuwe plasmasnijmachine zal de boorbank moeten wijken om een nieuwe werkplek te verkrijgen.
 
Twee nieuwe auto's voor de montage

In augustus heeft de montage-afdeling twee prachtige nieuwe wagens in gebruik mogen nemen. Het betreft een 'normale' bus en een bakwagen met hydrolische kraan.

Beide auto's betreft een Mercedes-Benz Sprinter 519. De bus is naast de enorme laadruimte ook voorzien van een dubbele cabine, zodat meerdere monteurs mee kunnen rijden. Het imperiaal op het dak zorgt er voor dat er niet altijd een aanhangwagen mee genomen hoeft te worden.

De hydrolische kraan is op afstand te bedienen. De eveneens hydrolisch inklapbare steunpoten zorgen dat de wagen stabiel blijft staan bij het hijsen. De combinatie van bakwagen en kraag zorgt voor flexibele en snelle inzetbaarheid.

Wellicht kunt u de wagens binnenkort bij uw montageklus bewonderen! Meer foto's zijn te vinden op onze Facebookpagina.

bussen
Nieuw aandrijvingssysteem 3000 tons carousel

Voor een van onze offshore klanten hebben wij een 3000 tons onshore carousel geleverd en gemonteerd in Eemshaven. Op deze carousel is een nieuw aandrijvingsysteem toegepast. Deze video geeft een goed beeld hoe de nieuwe aandrijving werkt.
Carousel Koreaans nieuws

Medio september hebben wij in Korea de twee 4000 tons caroussel opgeleverd en inmiddels is deze gevuld met kabel. Ook de Koreaanse media hebben onze werkzaamheden opgemerkt en verfilmd in een rapportage over het bedrijf dat de kabels maakt en legt.

In het filmpje hieronder krijgt u een idee van de werking van de caroussels. Eenmaal geladen met kabels vervolgt de boot zijn weg naar Qatar.

Het originele filmpje is (inclusief Koreaanse beschrijving) hier te zien. Alle rechten en copyright MONEYTODAY NETWORK INC.
Proefopstelling aramidedoek

In opdracht van een bankconsortium hebben wij een proefopstelling gemaakt. Bedoeling was dat de stalen constructie te testen op o.a. explosiekrachten met een kneedbom. Uiteindelijk bezweek de constructie bij een hoeveelheid semtex groter dan de gestelde eis. 
Opdracht 4000 tons caroussel

Tot grote tevredenheid van onze Aziatische klant hebben wij eind 2013 een 4000 tons caroussel opgeleverd. Momenteel zijn wij deze aan het opbouwen in Zuid-Korea. Op 2 mei hebben wij een vervolgopdracht gekregen voor een tweede 4000 tons caroussel. 
Open dag bij Evers Staalconstructies groot succes

13 en 14 december was het een drukte van belang bij Evers Staalconstructies. Vrijdagmiddag was er een gemeenschappelijke middag met alle werknemers van de zusterbedrijven. Ruim 100 mensen waren bij Evers te gast om de werkende Carrousel te aanschouwen. De Carrousel is een samenwerking met van Doorn Constructies uit de Meern.
 
Zaterdag was het de beurt aan alle familie en vrienden van de werknemers van Evers om tijdens het open huis de Carrousel en werkplaats te bezichtigen. Dinsdag is er nog een middagsessie met de relaties en toeleveranciers.
 
Donderdag is de traditionele kerstbrunch voor het personeel.
 
carrousel_personeel
Montage 4000 tons carrousel in volle gang

Momenteel zijn wij in Hillegom op ons eigen terrein bezig met de montage van de 4000 tons carousel. De planning is om dit in week 50 gereed te hebben. Dit betekent dat dan ook de hydrauliek aangesloten dient te zijn. De klant zal de carousel al draaiend zien werken en dan afnemen. Het apparaat heeft dan een hoogte van ongeveer 7 meter en weegt meer dan 600 ton.
Evers haalt het Leidsch Dagblad

Vele Leidenaren zal het opgevallen zijn: het karakteristieke koepeltje op de V&D in Leiden is een tijdje weggeweest. Deze werd namelijk in de fabriek van Evers volledig gerenoveerd: de verrotte onderkant werd hersteld en er is weer mooi nieuw glas in gezet. Het terugplaatsen van het koepeltje was zo spectaculair dat het zelfs de krant heeft gehaald. Het hele artikel is hier te lezen.
Evers Staalconstructies BV lanceert nieuwe website

Na zeker tien jaar in gebruik te zjin geweest was de website van Evers Staalconstructies hard aan een vernieuwing toe. Het heeft nog even geduurd voordat de definitieve vernieuwde website gelanceerd is, maar wat ons betreft mag het resultaat er zijn.