Logo Evers staalconstructies

Air Barrier voor datacenter - Amsterdam

Voor een datacenter in Amsterdam hebben wij een zogenaamde 'air barrier' gemaakt. 
 
Het probleem dat deze klant had was dat de luchtbehandelingskasten op het dak (dit zijn apparaten die zorgen voor o.a. koeling in het gebouw) hun eigen warme lucht aanzogen. Daarom heeft Evers Staalconstructies BV deze 'air barrier' ontworpen, geproduceerd en gemonteerd waarmee het aanzuigen van de warme lucht wordt voorkomen.
 
Uitdaging was het aansluiten op de bestaande constructie van het gebouw en het plaatsen van de enorme schoorstenen in de constructie, ter plaatse van de kasten. Ook de schoorstenen zijn bij Evers gemaakt, deze worden met zeil en spanbanden verbonden met de kasten.
 
Op de nieuwe dakconstructie zijn gezette profiel geplaatst, waarop vervolgens ca. 450 m² aluminium tranenplaat is vastgezet. Op diverse plekken zijn doorzichtige plastic ramen geplaatst zodat er nog voldoende licht onder het dak komt.



Projectfoto's
Klik op een kleine foto voor een vergroting.