This is Tooltip!

Over ons

Evers Staalconstructies b.v. is een familiebedrijf dat in 1934 is opgericht door de heer H.A. Evers. Sindsdien vervaardigt Evers Staalconstructies b.v. al meer dan 85 jaar staalconstructies waarbij vakmanschap de boventoon voert. In deze tijd is Evers Staalconstructies b.v. uitgegroeid tot een modern, flexibel bedrijf waar ruim 50 medewerkers dagelijks bezig zijn met allerhande staalconstructies. De ervaring die wij in deze jaren hebben opgedaan passen wij toe in alle facetten van het bedrijfsproces, zodat we al onze opdrachten zo snel en efficiënt mogelijk af kunnen handelen, zonder verlies van kwaliteit.

Onze werkwijze

Wij hebben bij Evers Staalconstructies b.v. onze werkwijze gebaseerd op 5 verschillende pilaren. Dit beleid fungeert als de basis voor de beslissingen die wij als bedrijf nemen.

Onze vakmensen zijn ons kapitaal. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat ons personeel het fijn vindt om bij ons te werken. Wij dagen ons personeel uit om zichzelf continu door te ontwikkelen en moedigen ze dan ook aan om elkaar uit te dagen. De techniek staat nooit stil en daarom willen wij als Evers Staalconstructies b.v. ons personeel volop de mogelijkheid bieden om hier in mee te gaan door studies en opleidingen te volgen. Deze opleidingen kunnen zowel verdiepend als verbredend zijn, om jezelf te ontwikkelen en de kwaliteiten van onze proces hiermee ook naar een hoger niveau te tillen. Dit alles zorgt ervoor dat er weinig verloop is binnen onze organisatie.

Onze werkzaamheden zijn gebaseerd op vertrouwen. Als bewijs hiervoor doen wij al jarenlang een beroep op onze vaste toeleveranciers, onderaannemers en relaties. Deze partijen zien wij als een waardevolle toevoeging aan ons werkproces. Klanten weten ons vaak te vinden vanwege onze flexibiliteit, slagkracht en hulpvaardigheid die wij als vanzelfsprekend zien. Dit resulteert vaak in lange en duurzame samenwerkingen, die wij zéér waarderen.

Evers Staalconstructies b.v. is onderdeel van de DSF-groep, ofwel Dutch Steel Fabricators. Binnen deze groep wordt er nauw samengewerkt tussen verschillende Nederlandse staalconstructiebedrijven met elk hun eigen expertise, waarbij continu kennis wordt uitgewisseld om door te blijven ontwikkelen.

Klik op het logo voor verdere info over DSF en onze zusterbedrijven

Omdat wij ons continu willen verbeteren investeren wij doorlopend in nieuwe ontwikkelingen zoals nieuwe machines, en productieprocessen. Ons hypermoderne ERP-systeem is hier een uitstekend voorbeeld van. Ook streven wij naar digitale informatieoverdracht. Stapels papier behoren wat ons betreft tot het verleden door de digitalisering van tegenwoordig. Deze werkwijze effectueert in uitstekende resultaten die aantoonbaar zijn. Zo hebben wij bijvoorbeeld een solvabiliteitsratio van meer dan 50%.

Vanzelfsprekend zijn wij altijd op zoek naar milieubesparende maatregelen. Denk hierbij aan het reduceren van energieverbruik, bijvoorbeeld door het gebruiken van LED verlichting door onze gehele pand heen en de aanschaf van elektrisch aangedreven bedrijfsauto’s. Daarnaast proberen wij de energie die wij nodig hebben vooral op duurzame wijze binnen te krijgen, bijvoorbeeld door zonnecollectoren.

Woord van de directeur

Hans Graas

Trots en vereerd was ik dat ik na drie generaties van de Evers familie als eerste niet-Evers het stokje van het directeurschap over mocht nemen van Bob Evers. Ik ben bij Evers Staalconstructies b.v. gestart in de werkvoorbereiding en daarna via de afdeling calculatie doorgestroomd naar bedrijfsleider en daarna naar de directie. In deze functie wil ik er op toezien dat het productieproces nog verder wordt verfijnd en de informatiestroom door afdelingen wordt verbeterd.

Hierbij is het wel belangrijk om het vakmanschap goed in het oog te houden, zodat we altijd een product leveren waar we trots op kunnen zijn. Het is dan ook van groot belang om onze werknemers de mogelijkheid te bieden zichzelf verder te ontwikkelen en verder op te leiden. Dit vergt af en toe geduld, maar de beloning van een vakman aan het werk zien maakt dit ruimschoots goed.

 

Verder wil ik de bestaande relaties met andere bedrijven koesteren en onderhouden, en tegelijkertijd ook altijd op zoek blijven naar nieuwe producten en diensten die ons proces kunnen verbeteren. Een mooi voorbeeld hiervan is de DSF-groep waar wij een onderdeel van zijn. De samenwerking binnen deze groep wil ik dan ook graag verder ontwikkelen, zonder onze eigen identiteit te verliezen.

De identiteit die ik hiermee bedoel is die van een familiebedrijf. Wij vinden het belangrijk om naast een goed product een prettige werksfeer te creëren. Dit doen wij bijvoorbeeld door regelmatig uitstapjes voor het personeel te organiseren, maar ook door regelmatig in gesprek te gaan met onze werknemers. Het belangrijkste hierbij is voor ons dat we iedereen gelijk behandelen, of dit nu iemand is van de werkplaats, op kantoor of van de montageafdeling.

Certificering

Evers Staalconstructies b.v. is in het bezit van diverse verplichte en niet verplichte certificaten. Zo is er bijvoorbeeld het VCA*-certificaat, het certificaat voor Erkend Leerbedrijf en natuurlijk de certificering van de NEN-EN 1090-1, NEN-EN 1090-2 en de NEN-EN ISO 3834-2.

Wij zijn als Evers Staalconstructies b.v. lid van de Samenwerkende Nederlandse Staalbouw, ofwel SNS. Het sociale regionale platform wordt door de lidbedrijven van deze verenigingen als zeer waardevol ervaren en geeft de SNS de basis voor haar overkoepelende activiteiten. De Vereniging Samenwerkende Nederlandse Staalbouw (SNS) stelt zich ten doel de belangen te behartigen van aangesloten staalconstructiebedrijven, die zich bezighouden met het vervaardigen en/of leveren van staalconstructies.

Klik op het logo voor de website van Samenwerkende Nederlandse Staalbouw
Evers Staalconstructies b.v. is gecertificeerd volgens de NEN-EN 1090-1 en voldoet dus ook aan de eisen van de CE-markeringen. Verder zijn alle producten van Evers Staalconstructies b.v. geproduceerd volgens de eisen van de NEN-EN 1090-2 en kunnen deze producten worden geproduceerd tot en met uitvoeringsklasse EXC3. Controle op de uitvoering volgens de norm wordt periodiek uitgevoerd door TÜV Nederland.   Klik op het logo voor het certificaat
De norm NEN-EN ISO 3834-2 maakt onderdeel uit van de NEN-EN 1090-1. De NEN-EN ISO 3834 certificering is een internationaal erkend kwaliteitsborgingsysteem voor laswerkzaamheden. In deze norm worden alle werkzaamheden op het gebied van lassen omschreven. De NEN-EN ISO 3834 is een kwaliteitsnorm die betrekking heeft op de gehele lasorganisatie. Deze certificering geeft het bewijs dat Evers Staalconstructies b.v. op het gebied van lastechnische werkzaamheden alle kwaliteitseisen heeft gewaarborgd. Klik op het logo voor het certificaat

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om bedrijven veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen.
De montageafdeling van Evers Staalconstructies b.v., Evers Montage b.v., is geheel VCA*-gecertificeerd. Verder zijn alle werknemers van Evers Staalconstructies b.v. volledig VCA-gecertificeerd.

Klik op het logo voor het certificaat

Evers Staalconstructies b.v. is lid van Koninklijke Metaalunie. Koninklijke Metaalunie is met meer dan 14.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) in de metaal. Metaalunie richt zich op bedrijven in de Metaal en Techniek van eenmanszaken tot bedrijven met meer dan 100 werknemers. Koninklijke Metaalunie staat garant voor een brede expertise, kennis van de branche en biedt een concrete, resultaatgerichte aanpak.

Klik op het logo voor de website van de Koninklijke Metaalunie

Een Bouwwerk Informatie Model, ofwel BIM is een informatiemodel dat gebruikt wordt bij het ontwerpen en bouwen van een gebouw of constructie. De voordelen van BIM zijn groot:

  • Er is een significante toename van integrale informatie
  • Er bestaat de mogelijkheid tot kostenbewaking vanuit het model
  • De planning kan worden gekoppeld aan het model
  • BIM verbetert de communicatie
  • De faalkosten worden drastisch gereduceerd

Evers Staalconstructies b.v. is een sterke parter in BIM: de door ons gebruikte software sluit naadloos aan met de veelgebruikte BIM-software zoals Revit en Tekla BIMSight. Informeert u gerust naar de mogelijkheden om uw door ons geleverde staalconstructie in uw BIM-model op te laten nemen.

Onze disciplines

Bekijk hier de verschillende afdelingen van Evers Staalconstructies B.V.

Engineering

Engineering

Op onze engineeringsafdeling lopen ervaren engineers die dagelijks allerlei staalconstructies tekenen en meedenken in oplossingen die verder gaan dan staal alleen.

Lees meer

Productie

Productie

Het productieproces is gericht op het efficiënt verwerken van de verschillende staalconstructies, waarbij de kwaliteit van het product voorop staat.

Lees meer

Conservering

Conservering

Onze eigen conserveringsafdeling zorgt voor een strak gespoten verflaag op basis van natlak, waarbij er keuze is uit al onze standaard RAL kleuren.

Lees meer

Montage

Montage

Het transport en montage wordt zoveel mogelijk uitgevoerd door eigen monteurs die allen beschikken over een bus, geheel ingericht om elke soort klus te kunnen monteren.

Lees meer

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bekijk hier onze uitgevoerde projecten of neem direct contact met ons op.​